sobota 12. března 2016

Blondies

Máslo + čokoláda + pražené oříšky = "To chcete!!"

A tím bych mohla plynule přejít k receptu, protože k blondies není prakticky co víc dodat. Ale!! Jsem to opět jenom já - ta, která ráda mluví/píše o jídle a o sladkostech obzvlášť, takže se s takovou krásnou, krátkou rovničkou nesrovnám a budu pokračovat v opěvování blondies.




Blondies a brownies to je prostě klasika - nerozlučná dvojka, nejlepší kamarádky, každý je zná a každý se s nimi kamarádí. Protože jsou prostě moooc hodně mňamózní. Upřímně, tak nějak jsem si vždycky myslela, že brownies a blondies je téměř totéž, jen brownies jsou z tmavé čokolády a blondies z čokolády bílé. Ale, světe div se, není tomu tak. V závěru jde přece jen o něco jiného. 

              zdroj: www.picturequotes.com
Recept na brownies naleznete zde. Jsou opravdu hodně hodně čokoládové, jemné a téměř se rozpouští na jazyku. Blondies jsou také velmi čokoládové, ale ve srovnání s brownies pořád méně. Navíc jsou více nadýchanější. Jako třešničku na dortu jsem do nich navíc přidala pražené lískové oříšky, které výsledek posunuly ještě o level výše. Nakonec, ač si tyto dva moučníky nejsou zase tak moc podobné, oba stojí za to. A názvy jsou i tak geniální. Když si k tomu ještě přidáme, že brownies i blondies jsou tak dobré, že nebudete vědět, které upéct dříve, myslím, že se konečně dostávám k pravé straně své výše napsané rovnice - "To chcete!!". Doufám, že jsem Vás navnadila a blondies (nebo brownies) vyzkoušíte. Věřte mi, určitě nebudete litovat.

Blondies

nachystejte si:

170 g másla
280 g krystalového cukru
2 vejce
1 lžíci vanilkového extraktu
225 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
100 g bílé čokolády
100 g tmavé čokolády


1. Oříšky pražíme v troubě na 170°C asi 10 minut. Poté je necháme vychladnout, sloupneme z nich zbytky slupek a nasekáme je na menší kousky. Čokolády také nasekáme na menší kousky.

2. Máslo vložíme do menšího hrnce a zahříváme na středním plameni dokud se nerozpustí. Když je máslo rozpuštěné snížíme lehce stupeň ohřev a za stálého míchání pokračujeme v zahřívání másla. Máslo by mělo zažloutnout. Vaříme ho asi 7 minut a stále mícháme. Poté sejmeme z ohně a necháme vychladnout. 

3. Do vychladlého másla nasypeme cukr a metličkou šleháme, dokud se nespojí. Přidáme vejce a vanilkový extrakt a opět prošleháme, až vznikne celistvá hmota. Nakonec přisypeme čokolády a ořechy a promícháme.

4. Hotové těsto nalijeme do malého, pečícím papírem vyloženého, plechu (rozměry 23x23cm) a pečeme na 180°C 30 minut. Správně upečené blondies by se mělo lehce lepit na dřevěnou špejli ale nemělo by být zcela tekuté.




VŠECHNY RECEPTY NALEZNETE ZDE :)

Žádné komentáře :

Okomentovat