středa 1. dubna 2015

Brownies

Jak jsem slíbila ve scrabblovém článku, tak činím. Brownies. Mega čokoládové a vážně úžasné kostky. Nádherně vláčné a naprosto neodolatelné. Asi neznám nic čokoholičtějšího. Poprvé jsem je zkusila asi před 4 lety a okamžitě jsem je zařadila do svého stálého repertoáru. Navíc musím říct, že brownies jsou dalším jednoduchým receptem, což je činí ještě báječnějšími.


Určitě je zkuste a určitě se nebojte popustit uzdu své fantazie. Samozřejmě je nejlepší začít od těch nejklasičtějších, tedy bez nějakých inovací. Až Vás ale přestanou bavit...počkat, to se ale asi nestane. Tak jinak...až budete mít čas a náladu experimentovat s brownie receptem, zkuste je ozvláštnit třeba mořskou solí na povrchu (takové jsou moje asi nejoblíbenější, čokoláda se solí je prostě mňamka). Nebo přidejte skořici či jiné vhodné koření. Prostě cokoliv Vás napadne. Na "obyčejné" ale stejně nic nemá :D

Brownies
Nachystejte si:
227 g rozehřátého másla
2 hrnky cukru
1 hrnek kakaa
100 g čokolády
špetku soli
3 vejce
3/4 hrnku polohrubé mouky

1. V míse vyšlehejte vejce a cukr do krásné pěnové hmoty. Bude to trvat asi 2-4 minuty (opravdu tomu nechte čas, bude to stát za to).

2. Přisypejte kakao a opět prošlehejte, až se vše spojí. Vlijte vlažné máslo a šlehejte asi minutu na střední výkon. Vznikne lesklá a hladká hmota.

3. Do vzniklé směsi přidejte mouku, sůl a vanilkový extrakt. Promíchejte. Nakonec přidejte na kousky nasekanou čokoládu a opět promíchejte.

4. Vzniklé těsto nalijte do pekáčku nebo menšího plechu vyloženého pečícím papírem. Pečte na 160°C 20-30 minut. Správné upečení poznáte tak, že těsto se nebude lepit na špejli.

A takhle nějak vypadá zázrak v podobě brownies po upečení


Seznam receptů: zde


Žádné komentáře :

Okomentovat